MENU

After paint

Wil je een schilderij laten maken 'van' een bepaalde gelegenheid, maar niet 'tijdens' deze gelegenheid? Dat noem ik een after paint. Een after paint schilder ik aan de hand van aangeleverde foto's van een bepaalde gelegenheid. Hierin kan je zelf bepalen wat je graag terug wilt zien, of wat je liever wilt dat ik weg laat. Soms is het lastig om te kiezen welke foto's mooi zullen zijn voor een schilderij. Ik denk dan graag mee. Het kan mooi zijn om bepaalde foto's te combineren. Zo viel de jurk van een bruid een keer mooier op een andere foto dan de foto die ze in eerste instantie op het schilderij wilden. 

Waarom een after paint?

Er zijn genoeg redenen te noemen waarom het leuk kan zijn om voor een after paint te gaan! Bijvoorbeeld:

- Jullie zijn al getrouwd en jullie willen toch een schilderij van jullie bruiloft.

- Jullie trouwdatum ben ik niet meer beschikbaar en jullie willen wel graag een schilderij van jullie dag door mij willen laten maken.

- Meer details in het schilderij van jullie dag, want daar heb ik dan meer tijd voor.

- Specifiekere wensen kunnen doorgeven voor het schilderij. Een after paint kan aan de hand van foto's van jullie keuze gemaakt worden, waardoor jullie specifieker kunnen aangeven wat jullie in beeld willen.

Bijzonder cadeau

Een after paint kan erg leuk zijn om cadeau te geven. Wanneer een bruidspaar dit van jullie cadeau krijgt, dan kunnen ze achteraf zelf rustig bedenken wat ze in beeld willen.

Geef je een after paint cadeau, dan krijg je van mij een extra cadeau! Zodat jullie op de gelegenheid zelf ook iets kunnen geven, maak ik voor jullie gratis een 15x15 cm schilderij. Dit schilderij kan bijvoorbeeld zijn van de locatie van de bijzondere gelegenheid. Het is niet de bedoeling dat dit een schilderij wordt met de halve familie er op. Het gaat om een klein voorproefje van wat de ontvanger kan verwachten van de after paint. Dit cadeautje is alleen haalbaar wanneer jullie op tijd laten weten dat jullie een after paint willen laten maken en ik dus voldoende tijd heb om het 15x15 cm schilderijtje te maken. Wanneer jullie een aanvraag voor een after paint doen, zal ik dit laten weten.

Bij het 15x15 cm schilderij stuur ik een ansichtkaart waarop jullie kunnen vermelden dat de ontvanger een after paint cadeau krijgt, wat door mij geschilderd wordt. Is het niet meer haalbaar om op tijd een 15x15 cm schilderij te maken en op tijd op te sturen, dan ontvangen jullie alleen deze kaart. 

Wanneer kan ik het resultaat verwachten?

Over een after paint doe ik ongeveer 2 tot 4 maanden. Hoe lang ik er over zal doen, hangt af van hoeveel doeken ik te schilderen heb. Een schilderij krijgt niet zomaar voorrang. Ik zou wel minder details kunnen uitwerken, zodat een schilderij binnen een bepaald tijd af kan zijn.

Tijdens het schilderen van after paintings wissel ik nog wel eens met andere werken waar ik mee bezig ben, omdat ik daar bijvoorbeeld op dat moment meer inspiratie voor heb, terwijl ik bij een ander werk op dat moment even minder inspiratie heb. Dit doe ik omdat het resultaat van elk werk hier beter van wordt.

Het kan toevallig zijn dat ik geen andere opdrachten heb liggen en dat ik direct aan de slag kan met een nieuwe opdracht. Dan kan het zijn dat het werk eerder af is. Zo kan het ook zijn dat ik ziek wordt, of er iets in mijn gezin is, waardoor ik langer over een werk doe. Mijn klanten stel ik hiervan op de hoogte.

Wens je dat het werk voor een bepaalde datum af is, dan kun je dit altijd doorgeven. Ik zal dan kijken in hoeverre dit mogelijk is.