MENU

Maaike

Het liefst sta maak ik elke dag een mooi kunstwerk voor iemand! Op een schilderij wil je dat zien waar je van houdt. Dit kunnen bloemen zijn, of abstracte vormen, maar ook mooie herinneringen. Door mijn werk maak ik het leven graag net een beetje mooier en persoonlijker. Vooral het persoonlijke spreekt mij aan. Wanneer ik bij iemand in huis kom, dan vind ik het leuk om iets van de persoon te zien, doordat ik het huis zie. Voor mij hoeft een huis vooral niet volgens de laatste trends te zijn. Dat is een huis zonder verhaal. Dan kun je een keer in de zoveel tijd weer al je meubels vernieuwen en de muren gaan schilderen. Van mij mag een huis vol verhalen zijn. Probeer vooral niet in een hokje te passen. Onderscheid je maar. Laat maar zien wie je bent! 

Jouw verhaal leg ik graag vast in een kunstwerk. Elke klant is anders en heeft weer andere wensen. Dat maakt het juist leuk. 

Palet Tossa de Mar

Allebei mijn opa's en oma's hadden een kunstwerk aan de muur van dezelfde kunstenaar. De kunstenaar hadden ze beide ontmoet en ze hadden er beide een boek van in huis. Juist dat contact maakt voor mij een werk meer waard. Het is niet zomaar een kunstwerk uit IKEA, waarvan je geen idee hebt wie het gemaakt heeft. Een van mijn opa's en oma's had bij de deur een palet van de kunstenaar met een kleine schildering van Tossa de Mar, waar ze een vakantiehuisje hadden. Dat palet heb ik geërfd en hangt nu bij onze deur.

Mijn man en ik trouwenden tijdens corona. We konden niet op huwelijksreis, dus kochten we een kunstwerk van Le Deux Garcons. We hadden het werk van deze mannen al eens in het echt gezien en het was jaren bij gebleven. Ik ben blij dat we geen werk hebben gekocht tijdens een expositie. We mochten namelijk bij de mannen op bezoek komen, om een werk uit te komen zoeken. We hebben gezellig met ze gesproken, onder het genot van een drankje en wat lekkers. Aan het eind gaven ze nog twee boeken mee over hun werk. Dit alles geeft voor mij meer waarde aan het werk wat we kochten. Het werk had natuurlijk al een verhaal, maar nu heeft het voor ons ook nog een persoonlijke herinnering.

Het unieke van live schilderen is dat mensen mee kunnen kijken tijdens het schilderen. Ze kunnen het werk zien ontstaan, maar ook vragen stellen aan mij. Het proces wordt onderdeel van de beleving van het moment van de gasten en het resultaat zal ook voor hun een herinnering zijn. Ik vind het leuk om op deze manier betrokken te zijn bij feesten en evenementen en net wat toe te voegen aan de beleving van de gasten. Het mooiste vind ik nog altijd, als de klant aan het eind blij is met het resultaat: een schilderij met een herinnering; een souvenir van een bijzondere dag!

Feitjes over mij

  • De kunstenaar die ik het meest bewonder is Claude Monet. Ik hou namelijk van impressionistisch werk.
  • In 2008 kreeg ik een relatie met Timon Dias en in 2020 zijn we getrouwd. Ondanks dat corona toen vollop uit was gebroken hebben we een hele mooie bruiloft gehad, zonder besmettingen. In 2021 kregen we onze zoon Benjamin.
  • Als kind wilde ik vaak geen jurkje aan, omdat ik dat soms moest, terwijl ik dat niet wilde. Tegenwoordig draag ik juist het liefst elke dag een jurk.
  • Reizen doe ik heel graag, maar niet heel vaak. Een paar jaar geleden snorkelde ik voor het eerst. Dat vond ik een geweldige beleving. Ik reis graag naar eilanden waar dat mooi kan. Dit jaar (2023) ga ik voor het eerst naar Indonesië. Mijn schoonvader heeft daar 14 jaar van zijn leven gewoond. We gaan er met mijn hele schoonfamilie naartoe. Het gaat vast een hele indrukwekkende, maar ook intensieve reis worden. Wij zijn niet de enige met kinderen in de familie. Mijn schoonouders hebben op dit moment 15 kleinkinderen en ze gaan allemaal mee!

Wil je meer over mij te weten komen? Lees dan vooral mijn blog!