Live painting

Live painting is, zoals de woorden al zeggen, kunst wat live gemaakt wordt. Als live painter leg ik momenten zoals bruiloften en evenementen vast in een live painting. Ik schilder in dat geval de setting die op dat moment zichtbaar is. Ook is het mogelijk om mij live wat anders te laten schilderen dan het moment. Zo kan ik een gezinsportret maken, terwijl het feest draait om een huwelijksjubileum. Met wat ik in de live painting vastleg en op welke manier, houd ik rekening met jouw wensen. Veel van mijn live painting kunst is gemaakt met acryl of aquarel, maar ook een live drawing is een optie. Ik werk namelijk ook graag met pastelkrijt. Voor meer informatie kunt u mij vragen om een brochure toe te sturen. Ook voor andere kunst in opdracht kun je als particulier, of bedrijf bij mij terecht.

Live painting voor feesten

Live paintingEen live painting kunt u mij laten maken tijdens elk type feest. Hierbij kunt u denken aan verjaardagen, jubileums, bruiloften, welkomst feestjes en afscheidsfeestjes. Er is mij ook eens gevraagd om een live painting te maken tijdens een theaterstuk. Jij bepaald de focus van mijn schilderij. Bij een bruiloft zijn vaak meerdere settings leuk om te laten vastleggen. Hierbij kun je denken aan het moment dat de bruid en de bruidegom elkaar voor het eerst die dag zien; de huwelijksceremonie; de kerkdienst; het diner en het feest. Inmiddels heb ik twee keer achter de spreker in de kerk mogen staan, om de kerkdienst vast te leggen, dus ook dat is mogelijk. Hoe later het moment dat je vastgelegd wilt hebben is, hoe minder tijd ik heb om het werk te maken. De openingsdans is in de meeste gevallen tegen het einde van de dag. Als je wenst dat de openingsdans centraal staat in het werk, dan kan ik daarna pas echt effectief aan de slag. De hele compositie draait dan namelijk om de openingsdans. Minder tijd om het werk te maken, betekend toch wat minder details in het werk. Wil je dat ik veel tijd heb om de setting uit te werken, dan kun je er voor kiezen om de openingsdans in dit geval eerder op de dag te doen. Ook kun je er voor kiezen om te poseren in een houding die jullie aan zullen nemen tijdens jullie openingsdans en dan is dat mijn basis voor het werk. Mijn live painting kunst is in principe altijd af, aan het einde van het feest.

Komt het op een manier niet uit om mij een feest live te laten vastleggen, dan kun je ook altijd nog kiezen om mij achteraf een kunstwerk te laten maken, vanuit foto’s. Dit noem ik een after painting. Mocht je het dan leuk vinden om tijdens het feest toch iets te kunnen overhandigen, dan kan ik hiervoor een cadeaubon maken, of dan kunnen we hier iets samen over afspreken.

Live painting voor bedrijven

Ben je op zoek naar een bijzondere toevoeging voor een bedrijfsfeest of evenement? Dan is een live painting ook super leuk en geschikt! Niet alleen is er wat leuks voor de bezoekers om te zien, maar aan het eind heb je ook nog eens een mooi werk om weg te geven! Het is bijvoorbeeld leuk om mij een live painting te laten maken van een opening van een nieuwe locatie. Het werk zou in dat geval in de locatie kunnen komen te hangen. Ook een live painting tijdens een festival is te gek! Hier zou de sfeer van het festival in samengevat kunnen worden. Een andere mogelijke rede om mij een live painting te laten maken, is een afscheidsfeest van een collega, of om te vieren dat een collega al een mooi aantal jaar in dienst is. Aan het eind kan deze collega het werk mee naar huis krijgen, als cadeau. Per gelegenheid is een ander formaat werk wenselijk. Bij grote gelegenheden wil je natuurlijk een groot werk en voor een collega is een klein werk veel meer geschikt. Geef je wensen vooral door en dan gaan we kijken wat voor moois we ervan kunnen maken!