MENU

Een affiche voor het Flower Art Museum

Van 12 maart tot 4 juni 2023 hingen een aantal van mijn werken in het Flower Art Museum

Flora Grafica - De bijrol

In januari kreeg ik een mail met de vraag of ik een affiche zou willen ontwerpen voor een nieuwe tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Het affiche zou niet perse ter promotie van de tentoonstelling worden, maar onderdeel worden van hun vaste collectie bloemen expositie affiches. Daarnaast zou tijdens deze tentoonstelling wat ander werk van mij een plekje mogen krijgen in het museum. Mijn werk heeft al eens eerder bij het Flower Art Museum mogen hangen en natuurlijk wilde ik er weer komen te hangen! Vooral met de woorden die ze gebruikte om mij hiervoor te vragen:  

"Ik volg jou nog gewoon op FB en zien allemaal mooie ontwikkelingen ontstaan. Het plezier waarmee je de bruiloften vereeuwigt door middel van de schilderkunst is voelbaar. De insecten die je voor onze tentoonstelling schilderde getuigen ook van jouw vaardigheden. De precisie, maar ook de gevoeligheid en de ‘aaibaarheid’ spraken mij enorm aan."

Mij werd niet gevraagd om een affiche met insecten, maar een affiche waar in elk geval bloemen op voor komen. Toch besloot ik een bij centraal te zetten in het werk. Ik vond het wel spannend hoe het museum het resultaat zou vinden. In de mail als reactie op het resultaat werd ik bedankt voor mijn prachtige werk. Voor mij was dat toch even een opluchting. Het was een project waar ik veel liefde en tijd in had gestoken. Ik had voorbeelden toegestuurd gekregen van affiches die ook tentoongesteld zouden worden. Affiches die jaren terug gemaakt waren. Die waren toch heel anders dan wat ik gemaakt had. Ik was vooral vanuit mijn eigen stijl aan de slag gegaan. Dat bleek ook helemaal wat ze gehoopt had. 

Het werk kreeg een mooie plek tijdens de expositie en het is terug te vinden in het tijdschrift die te koop is over deze collectie. De originele tekening is nog te koop: De bijrol

Hieronder zie je een filmpje die ik maakte van de making off van het affiche: