MENU

Insecten

Insecten zijn overal aanwezig, maar erg opvallend zijn ze niet. Ze zijn wel heel belangrijk voor de wereld waarin we leven. Door insecten wordt de natuur opgeruimd, door insecten hebben andere dieren te eten, door insecten vindt een groot deel van de bestuiving plaats. Kortom, we kunnen niet zonder insecten. Toch zijn het zo ongeveer de minst gewaardeerde beestjes. Daarom vind ik het belangrijk om insecten zichtbaar te maken en waardering voor deze bijzondere beestjes te creëren.

In mijn werk vergroot ik de insecten. Ik maak ze niet anders dan dat ze zijn. Voor mijn insectentekeningen ben ik uren buiten foto’s aan het maken. Dat ik de foto zelf gemaakt heb, maakt voor mij het werk compleet. In de meeste gevallen weet ik nog waar ik de foto’s gemaakt heb en hoe groot de uitdaging was om het beestje vast te leggen. Het voegt voor mij wat toe om het beestje in het echt in actie te hebben gezien. Om de insecten beter tot hun recht te laten komen, laat ik altijd een deel, of heel de achtergrond weg in mijn tekening. Ik zet een kleur achter de insect, die de insect in mijn beleving beter uit laat komen.

Tijdens het tekenen verbaas ik mij nog wel eens over de manier waarop de insecten in elkaar zitten. Ze zijn zo klein, maar hebben zo veel details. Mijn voorkeur gaat uit naar bijen en hommels. Soms kom ik er een tegen op straat, die niet meer kan vliegen. Dan neem ik ze nog wel eens mee naar een bloemetje, of geef ik ze thuis wat honing, of suikerwater. Ze doen echt niet zomaar iemand kwaad.

  • 20230904 151915

    And now for something completely different

    "And now for something completely different" is de titel van de expositie die de komende maanden te zien is in Galerie Ludens bij Theater Ludens in Voorburg. Met 3 grote insectentekeningen mag ik daar onderdeel van uitmaken. Het is voor het eerst dat ik onderdeel mag uitmaken van een expositie in mijn eigen woonplaats.  Lees meer

  • Expositie Flower Art Museum Aalsmeer (3)

    Een affiche voor het Flower Art Museum

    Van 12 maart tot 4 juni 2023 hingen een aantal van mijn werken in het Flower Art Museum In januari kreeg ik een mail met de vraag of ik een affiche zou willen ontwerpen voor een nieuwe tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Het affiche zou niet perse ter promotie van de tentoonstelling worden, maar onderdeel worden van hun vaste collectie bloemen expositie affiches. Daarnaast zou tijdens deze tentoonstelling wat ander werk van... Lees meer