MENU

De mooiste surprise

Surprise 2

15 december 2005 vierden we thuis Sinterklaas met surprises. Zoals elk jaar hadden we weer hard aan onze surprises gewerkt en keken we uit naar de Sinterklaasviering. Dit jaar had mijn vader mijn lootje getrokken. Zoals je op de foto kunt zien, was het nog niet gelijk te zien hoe bijzonder de surprise was die hij voor mij gemaakt had. Uiteraard reageer je hoe dan ook enthousiast, ook al weet je niet of de surprise gewoon een doos is, wat is ingepakt, of toch meer dan dat. Ook nadat ik het pakpapier had weggehaald van de surprise die ik gekregen had, wist ik niet of mijn surprise meer zou zijn dan een doos. 

De surprise

Mijn surprise bleek toch wel bijzonder! Met veel liefde had mijn vader een potlodendoos gemaakt met papieren potloden; een geodriehoek; een liniaal; en een puntenslijper. Mijn vader knutselt bijna nooit. De enige dingen die ik mij kan herinneren die we met hem maakten waren vliegtuigjes. Ook kan ik mij een keer herinneren dat hij liet zien hoe hij een boom tekent. Verder heb ik hem in mijn beleving nooit zien knutselen of tekenen. Het was daarom heel verrassend dat hij dit zo zorgvuldig gemaakt had. Hij had alles heel zorgvuldig uitgemeten. De potloden pasten met hun punt heel mooi in de puntenslijper. De potlodendoos had een dubbele bodem. Hieronder zaten drie leuke tekenboeken verstopt. 

Deze surprise was niet de enige surprise die ik door de jaren heen van mijn vader heb gekregen. Eens eerder kreeg ik een bijzondere surprise. Hij had die keer van nietjes een ketting gemaakt. Hierbij keek ik wel raar op. Het leek een hoopje nietjes, maar toen ik het pakte zaten de nietjes keurig aan elkaar en was het zo gemaakt dat ik deze om kon doen. Mijn vader bleek een tang te hebben gekocht om de nietjes goed aan elkaar vast te kunnen maken. 

Voor mij zijn deze surprises bijzondere herinneringen aan mijn vader. Cadeautjes zijn wel een beetje mijn liefdestaal. Ik geef graag cadeautjes en regelmatig met liefde zelf gemaakt. De liefde in het werk, zegt voor mij iets van de liefde die ik een persoon wil geven. Met deze bijzondere zorgvuldig gemaakte surprises voel ik mij dankbaar voor de liefde van mijn vader. Mijn vader zal niet zo snel tegen ons kinderen zeggen dat hij van ons houdt, maar daar heeft hij ook geen woorden voor nodig. Zijn liefde blijkt eerder door wat hij voor ons doet. Dat zit echt niet alleen in het geven van cadeautjes. Hij heeft mij meerdere malen opgehaald op plekken waar ik niet zomaar thuis kon komen en staat elk moment van de dag voor ons klaar, als dat nodig is. 

Funfact: Met Sinterklaas geeft hij nog altijd wel eens spontaan marsepein aan mij, omdat hij weet dat ik dat lekker vind en niet zomaar voor mezelf koop.